GLADNI STE NAVEČER? OVO JEDITE I NE BRINITE ZA KILAŽU

0
984

Jedete li navečer grickalice ili zbog posla kasno ručate pa ste pred spavanje ponovno gladni, dobro obratite pažnju na to što ćete izabrati jer uz jednu hranu možete mršavjeti, a uz drugu debljati se.

Večernji obroci koji debljaju posebno se odnose na hranu s puno prerađenih ugljikohidrata i škroba poput hljeba, riže, krompira i pekarskih proizvoda s malo vlakana i puno šećera, piše portal 24 sata.

Ovaj tip hrane ublažit će glad na neko vrijeme, ali kalorije koje je čovjek unio u tijelo neće se potrošiti, nego će ih za vrijeme spavanja tijelo ‘pospremiti’ kao masnoću u tijelu.

Ipak, stručnjaci savjetuju da se ne odlazi u krevet gladan. Kad vas u kasnim noćnim satima ulovi glad, bolje je posegnuti za hranom s visokim udjelom proteina i malom količinom ugljikohidrata.

Zato je idealna opcija par štapića (ili kuglica, ovisi o pakiranju) mozzarelle. Mozzarella ima manje od 100 kalorija po kuglici ili štapiću, ali te male moćne grickalice pružaju nevjerojatnih šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i dodatnim hranjivim tvarima poput kalcija i vitamina D. Plus, nećete morati brinuti o prejedanju, budući da su u pitanju mala pakiranja, piše Reader’s Digest.

Oni koji ne toleriraju laktozu, ili ne vole mliječne proizvode, mogu se poslužiti s malo orašastih plodova i uzeti šaku badema ili oraha. Istina je da su orašasti plodovi jako kalorični i imaju visok udio masnoća, ali oni će ublažiti glad i dati tijelu prijeko potrebne proteine, vitamin E, selen, magnezij i druge hranjive tvari. Samo pripazite na količinu, veća šaka oraha će biti dovoljna tijelu da utaži glad.

(Hayat/ Foto: Ilustracija, Pixabay)

LEAVE A REPLY